Mehiläishoitajat

Mehiläis-
hoitajat

Nora Mäntysaari

Fuksivuonna Nora kävi mehiläiskurssin Helsingin yliopistolla. Kurssilla maisteltiin lajihunajia ja tutustuttiin yliopiston mehiläispesiin. Se jätti lähtemättömän jäljen.

Vuosia myöhemmin uutiset pölyttäjien joukkokuolemista saivat Noran miettimään, miten pölyttäjiä voisi auttaa. Niinpä hänestä tuli mehiläistarhaaja.

Nora toimii vaikuttajana ja asiantuntijana, joka vie hunajaansa maailmalle Hello honey -brändillä. Hän on yksi Bee Rescue Finlandin perustajajäsenistä.

Ottilia Mäkinen

Ottilian rakkaudella hoidetut mehiläistarhat sijaitsevat Onnenlaaksossa Saarijärvellä.

Luova-nimellä tuotettu hunaja saa makunsa luonnonsuojelualueeseen kuuluvan rantaniityn värikkäistä kukista sekä lähimetsän mesilähteistä.

Luova-nimellä Ottilia tuottaa ja myy hunajan lisäksi myös esimerkiksi lankoja, keramiikkaa ja koruja.

Teija Javanainen

Teija perheineen asuu metsänreunassa Hämeenlinnan Pirttikoskella. Siellä sijaitsevat myös hänen mehiläistarhansa, joiden hunajaa hän myy nimellä Mäntylän hunaja.

Teija kiinnostui mehiläisten hoitamisesta huolestuttuaan pölyttäjäkadosta. Mehiläisten kanssa mikään päivä ei ole samanlainen ja juuri se tekee mehiläistarhauksesta kiehtovaa. Toisinaan mehiläisten hoitamisessa auttaa 6-vuotias Taimi-tytär.

Lumi Amélie Drozzin

HUOM: adoptio ei saatavilla tällä hetkellä.

Lumi hoitaa mehiläisiä luomassaan paratiisissa: takapihallaan Järvenpäässä. Puutarhassa on huomioitu pölyttäjät, joita varten on kylvetty apiloita ja auringonkukkia.

Lumi opiskelee strategista markkinointia ja kirjoittaa graduaan mehiläisalan liiketoimintamallien kehittämisestä. Hänen mielestä ihaninta on seurata, kun mehiläiset kantavat siitepölyä pesään värikkäissä pussihousuissaan.