Mehiläishoitajat

Mehiläis-
hoitajat

Aytaç & Anna Manilacı

Aytaç ja Anna omistavat Espoon Hunajan, joka sai alkunsa neljä vuotta sitten isän ja tyttären yhteisenä harrastuksena. Tällä hetkellä heillä on Espoon ja Helsingin alueella seitsemällä eri paikalla yhteensä 30 mehiläispesää ja he tuottavat yhtä Suomen parhaista hunajista.

Täysin luonnollisin menetelmin syntyy ahkerien mehiläisten toimesta aromikasta kaupunkihunajaa tuhansien erilaisten kukkien ja kasvien medestä.

Pesissä asustavien mehiläisten lisäksi pesiin laitetaan vain kennot ja sen jälkeen sekä pesistä että niiden asukeista huolehditaan rakkaudella.

Tämän huolenpidon jälkeen koko hunajantuotannon hoitavat alusta loppuun suloiset ja lauhkeat mehiläiset.
Hunajassa ei ole mitään lisäaineita tai muuta keinotekoista.

Nora Mäntysaari

Fuksivuonna Nora kävi mehiläiskurssin Helsingin yliopistolla. Kurssilla maisteltiin lajihunajia ja tutustuttiin yliopiston mehiläispesiin. Se jätti lähtemättömän jäljen.

Vuosia myöhemmin uutiset pölyttäjien joukkokuolemista saivat Noran miettimään, miten pölyttäjiä voisi auttaa. Niinpä hänestä tuli mehiläistarhaaja.

Nora toimii vaikuttajana ja asiantuntijana, joka vie hunajaansa maailmalle Hello honey -brändillä. Hän on yksi Bee Rescue Finlandin perustajajäsenistä.

Ottilia Mäkinen

HUOM: hunajaa on saatavilla kesällä 2022.

Ottilian rakkaudella hoidetut mehiläistarhat sijaitsevat Onnenlaaksossa Saarijärvellä.

Luova-nimellä tuotettu hunaja saa makunsa luonnonsuojelualueeseen kuuluvan rantaniityn värikkäistä kukista sekä lähimetsän mesilähteistä.

Luova-nimellä Ottilia tuottaa ja myy hunajan lisäksi myös esimerkiksi lankoja, keramiikkaa ja koruja.

Teija Javanainen

Teija perheineen asuu metsänreunassa Hämeenlinnan Pirttikoskella. Siellä sijaitsevat myös hänen mehiläistarhansa, joiden hunajaa hän myy nimellä Mäntylän hunaja.

Teija kiinnostui mehiläisten hoitamisesta huolestuttuaan pölyttäjäkadosta. Mehiläisten kanssa mikään päivä ei ole samanlainen ja juuri se tekee mehiläistarhauksesta kiehtovaa. Toisinaan mehiläisten hoitamisessa auttaa 6-vuotias Taimi-tytär.

Lumi Amélie Drozzin

HUOM: adoptio ei saatavilla tällä hetkellä.

Lumi hoitaa mehiläisiä luomassaan paratiisissa: takapihallaan Järvenpäässä. Puutarhassa on huomioitu pölyttäjät, joita varten on kylvetty apiloita ja auringonkukkia.

Lumi opiskelee strategista markkinointia ja kirjoittaa graduaan mehiläisalan liiketoimintamallien kehittämisestä. Hänen mielestä ihaninta on seurata, kun mehiläiset kantavat siitepölyä pesään värikkäissä pussihousuissaan.